Drijvende steigers

ALUMINIUM DRIJVENDE STEIGERS

Metalu Holland is uw leverancier van hoogwaardige aluminium drijvende steigers

Modulesysteem: handig en efficiënt

Dankzij het modulesysteem zijn Metalu drijvende steigers makkelijk uit te breiden of aan te passen. Eigenlijk hebt u alleen sleutel 24 nodig… In een handomdraai koppelt u nieuwe pieren aan de bestaande steigers. Ook kunt u pieren verschuiven, om de indeling van de boxen te veranderen. Een vernuftige railsverbinding maakt dat mogelijk. Maar vergis u niet, door de gewapende verbindingen, zogenaamde ‘silent blocks’, liggen de gekoppelde onderdelen rotsvast aan elkaar. Aan Metalu steigers ligt u vast en zeker!

Licht en snel

Door het modulesysteem zijn de steigeronderdelen vlot te vervoeren en aan te voeren. Ze zijn licht en passen op een standaard vrachtwagen. De aanleg kan snel gebeuren. De onderdelen zijn goed te hanteren, waardoor zware hijskranen niet nodig zijn. Dit alles scheelt tijd en kosten.

Steiger haven
Aluminium Drijvende Steiger

Sterk vakwerk

Metalu levert vakwerk. In twee opzichten: door onze kennis en ervaring die we in ruim 35 jaar  hebben opgedaan met de aanleg van havens. En letterlijk met de steigerframes. De Metalu-steigers hebben namelijk naast dwarsprofielen ook diagonale verstevigingsbalken. Die zorgen voor extra sterkte. Daarnaast zijn de constructies en lassers Vertias gekeurd en voldoen ons product aan DIN 14504 en de nieuwe norm EN 1090. In vaktaal heeft zo’n constructie ‘vakwerk’. Vandaar. Het zijn deze constructiedetails die Metalu steigers sterk en stevig maken. Met recht een solide investering die decennia meegaat!  Precies wat u zoekt. 

Het voordeel van drijvend

Havens in getijdenwater kunnen niet zonder drijvende steigers. Maar ook op het binnenwater hebben drijvende steigers een groot voordeel: ze vangen eventueel optredende niveauverschillen op.  Juist in gebieden met een slappe ondergrond, bijvoorbeeld veen, heeft een haven met drijvende steiger geen last van verzakkingen. Is de bodem te hard om palen te heien, dan kunnen drijvende steigers met kettingen aan betonblokken verankerd worden.

Stabiel

De drijvende steigers van Metalu zijn zeer stabiel. Dat komt door de uitgekiende plaatsing van de drijvers, vergelijkbaar met de rompen van een catamaran. De drijvers zijn ook van sterk, zeewaterbestendig aluminium. Ze kunnen dus een stootje hebben. Bovendien zijn ze volgeschuimd, waardoor ze onzinkbaar zijn. Alle steigers zijn voorzien van stootlijsten in hout, rubber of kunststof.

Steiger jachthaven
Aluminium Drijvende Steigers

Strak, schoon en veilig

Alle leidingen voor water, elektriciteit, tv, telefoon en computer, worden weggewerkt in ingebouwde kabelgoten aan weerszijden van de steiger. De steigers zien er strak en schoon uit en het is wel zo veilig. Geheel naar uw wens kunnen wij de steigers voorzien van stroomkasten, tappunten en verlichting. Plus uiteraard stevig bolders, kikkers, reddingsstations en toegangsbruggen in alle lengtes en breedtes.

Standaard maten en op maat gemaakt

De steigerdelen hebben standaardmaten, wat de efficiëntie ten goede komt. Uiteraard kunnen wij ook onderdelen op maat maken, als de situatie in uw haven daarom vraagt. De drijvers hebben standaardhoogte, die het vrijboord van de steigers bepaalt:  54 cm boven de waterspiegel. Mocht u een hoger of lager vrijboord willen, dan kan dat. De drijvers worden dan op maat gemaakt.

Palen en ankers

Doorgaans houden stevige palen de drijvende steigers van Metalu op hun plaats. Paalgeleiders met neopreen rollen zorgen ervoor dat de steiger ongestoord langs de paal kan bewegen. Die paalgeleiders kunnen zowel in de steiger zitten als aan de buitenkant. In het laatste geval blijft de steigerruimte optimaal te benutten. Op de paalgeleiders zitten stootlijsten. Mocht het niet lukken om palen te slaan, bijvoorbeeld door te harde bodem of te grote diepte, dan worden de steigers stevig verankerd met kettingen en ankers of betonblokken.

Drijvende steigers
Drijvende steiger

Alternatief voor hout

Hardhout is weliswaar ideaal materiaal voor steigers, maar het is verstandig om tropische bossen zoveel mogelijk te ontzien. Wij zijn net zo begaan met het milieu als u. Daarom hebben we gezocht naar een passend alternatief. Dat hebben we gevonden in MarinaDeck. Kunststof loopdekken met een roosterstructuur en een antislip toplaag. Bijkomend voordeel  is dat vuil, zoals vogelpoep, er gemakkelijk vanaf spoelt.

jachthaven Steigers
Drijvende Pontons
Jachthaven Steigers
Drijvende Jachthaven Steigers
Stabiele Drijvende steigers
Sterke drijvende Steigers